Яку ікону ставити свічку за роботу

0 Comments

Ікона святих Кирила та Мефодія

У вітальні обов'язково мають бути ікони Богородиці Семистрільна (оберігає, захищає, мирить ворогів й покоління), а також Остробрамська (ікона оберігає від пліток, заздрощів, підступів недоброзичливців і прокльонів, запобігає проблемам, небезпеці й навіть раптовій смерті).

Ікона Спасителя може бути одна, без Благословенної Матері, якщо вінчальна пара розташовується в подружній спальні, наприклад. Свята Трійця, якщо вона є, єдина ікона, яка може очолювати спасителя.

Основними для вітальні вважаються ікони з ликом Ісуса, а також Богородиці. Якщо говорити більш детально про те, яку ікону потрібно мати вдома, то доречно згадати «Казанську» і «Господь Вседержитель». Так, образ Господа повинен бути розташований з правого боку, Пресвятої Богородиці – з лівої.

Не повинно бути поряд з іконами і репродукцій картин, навіть якщо вони релігійного змісту, а також фотографій. Найкраще виділити для ікон окреме місце в квартирі і помістити їх на полицю або високий столик. Якщо є можливість, ідеально розташувати ікони в східному кутку квартири або будинку.

У хвилини пошуку натхнення, творчої кризи або, коли на роботі є які-небудь проблеми, прийнято звертатися до святих покровителів тієї чи іншої професії. Так, студенти можуть повісити ікону мучениці Тетяни або преподобного Сергія Радонезького, а ветеринари – ікону з ликом святих братів Косми і Даміана Асійських.





Іноді необхідно помолитися саме про здоров’я людини, для чого прийнято звертатися до ікон Богородиці, які мають особливу історію зцілень від тих чи інших хвороб. Назва підкажуть в храмі: наприклад, «Троєручиця», «Всецариця», «Цілителька». Про здоров’я просять свого Ангела-Хранителя …